Foto: TT

Toppolitiker försökte rädda döende polis

Uppdaterad
Publicerad

Här försöker toppolitikern Tobias Ellwood rädda livet på den knivhuggne polisen. Nu sprids bilderna världen över och Ellwood kallas för hjälte i brittiska medier.

Den konservative politikern Tobias Ellwood befann sig liksom många andra politiker inne på parlamentsområdet när gärningsmannen attackerade en polisman.

Enligt brittiska medier ska Ellwood sett den skadade polismannen och sprungit till honom för att försöka rädda hans liv. 

Attacken vid brittiska parlamentet

Är före detta soldat

Väl framme hos den då svårt skadade polismannen gjorde Ellwood hjärt- och lungräddning och försökte samtidigt stoppa de kraftiga blödningar som uppstod till följd av skärsåren. Men varken Ellwood eller ambulanspersonal lyckades rädda polisens liv. 

50-årige Ellwood har en bakgrund som soldat och tillbringade en stor del av 1990-talet i uniform, men gav sed sedan i politiken. 

Den brittiska tidningen The Telegraph, som kallar Ellwood en hjäte, skriver att han förlorade sin bror i terrorattacken på Bali år 2002.

Ellwood säger till brittiska medier att han blivit vittne till ett brott och därför inte bör prata om saker. Han sammanfattar det hela som en stor tragedi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid brittiska parlamentet

Mer i ämnet