IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi dödades i en amerikansk räd i norra Syrien Foto: AP, TT

Turkiet har gripit al-Baghdadis syster

Uppdaterad
Publicerad

Turkiet har gripit systern till den dödade IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi, det uppger en turkisk myndighetskälla till nyhetsbyrån AP.

Enligt uppgifterna ska al-Baghdadis syster ha gripits under måndagen i den syriska staden Azaz. Även hennes man, svärdotter och fem barn ska ha gripits. Samtliga vuxna ska nu förhöras.

– Det här är en guldgruva när det kommer till underrättelseinformation. Det hon vet om IS kan utöka vår förståelse om gruppen, säger källan som vill vara anonym.

Det var i slutet av oktober som Abu Bakr al-Baghdadi dödades i en amerikansk räd i norra Syrien. Enligt Pentagon ska IS-ledaren jagats in i en tunnel där han sedan detonerade en väst med sprängmedel.

– Vi landade med åtta helikoptrar och ett stort team. Ingen av våra dödades, men flera av IS-ledarens kumpaner dödades i attacken, sade Trump vid en presskonferens.

Fyra dagar efter USA:s besked meddelade IS att de utsett Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi till ny ledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.