Bild från Nablus 7 juli efter att molotovcocktails kastats på fordon. Uppgifterna om två döda kommer efter en period av eskalerande våld på Västbanken. Foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP/TT

Två palestinier dödade i räd på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

Två palestinier har dött under en israelisk räd på Västbanken i staden Nablus. Det uppger sjukvården i regionen på fredagsmorgonen.

Reuters rapporterar att de två palestinierna dödades som vedergällning för att de utförde en attack mot polisen i ett mindre samhälle på Västbanken tidigare i veckan.

”Båda terroristerna dödades i eldväxling” säger israelisk militär. Palestinska nyhetsbyrån WAFA skriver att israeliska styrkor spärrat av ett hus där de två personerna befann sig och sedan ”avrättade dem”. Sammandrabbningar ska sedan ha skett med boende i området.

Flyktingläger i Jenin attackerades

Uppgifterna om två döda under fredagsmorgonen kommer efter en period av eskalerande våld på Västbanken.

Natten till den 3 juli attackerade israeliska styrkor ett flyktingläger i Jenin. Det beskrivs som en av största attackerna på 20 år och fördöms kraftfullt av FN:s generalsekreterare Antonio Guterres.

Enligt Israels president Benjamin Netanyahu var syftet ”att stoppa terrorister som vill förgöra Israel”.

2 000 israeliska soldater ska ha deltagit i anfallet mot Jenin. Minst 13 palestinier dog och över 100 skadades.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till vänster syns förstörda hus i flyktingslägret i Jenin efter de israeliska räderna. Hör experten Anders Persson förklara varför just Jenin varit utsatt för attacker från Israel. Foto: TT/Ronaldo Schemidt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.