Julig grötdessert

Tillagningstid:

En liten vit skål med gröt och bränt socker på toppen. En polkagris sticker ner i gröten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta är en mina favoritdesserter på julen. Du kan använda morgonens grötrester till att göra en läcker dessert till kvällen. Har du inte små portionsformar så går det utmärkt att göra i en stor form också. Testa gärna att göra riset i en slow cooker om du har. Kokar du som vanligt på spisen så använd en tjockbottnad panna eller kastrull.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 2,5 dl
    grötris
  • 5 dl
    vatten
  • 2 krm
    salt
  • 4 msk
    smör
  • 10 dl
    mjölk
  • 0,5 g
    mald saffran
  • 0,5 st
    kanelstång
  • 1 dl
    hackad mandel
  • 70 g
    russin
  • 1 dl
    rörsocker
  • 3 dl
    lättvispad grädde
  • 6 st
    polkagrisstänger att garnera med
  • 1 burk(ar)
    inlagda mandarinklyftor

Så lagar du