Kvannerökt rencarpaccio med friterad getost, eldad morot och kvannegremolata

Rencarpaccio.

Publicerat:

Tillagningstid:

En aromatisk och kryddstark renrätt som garanterat kommer att behaga smaklökarna.

Ingredienser

2portioner

Ren

  • 1st
    hel reninnerfilé
  • 2kvist(ar)
    kvanne

Friterad getost

  • 50g
    getost
  • 2msk
    mjöl
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    pank
  • Rapsolja till fritering

Picklad Kvanne

  • 2st
    kvannestammar, tunnt skivade
  • 1msk
    socker
  • 2msk
    vinäger

Gremolata

  • 2st
    kvanne blommor, plus några löv
  • 5st
    kryddpepparkorn
  • 4msk
    rapsolja
  • 0,5tsk
    salt
  • 0,5tsk
    socker

övrigt

  • 1st
    eldad morot
  • friterad kvanne blommor
  • 1tsk
    sesamolja

Så lagar du

  1. Kasta in moroten i elden, låt ligga ca 15-20 min. Ta ut och skiva tunt.

  2. Olja in och salta renfilén, rök sedan renen med kvannekvistaran. Skiva den sedan tunt, och placera ut på en tallrik. Strö över salt och peppar, låt stå svalt.

  3. Dela getosten i små bitar och rulla till små bollar, panera sedan i först mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180°c i ca 3-4min eller tills gyllenbruna, passa på att fritera kvanneblommorna med ca 1min, ta ut och salta lätt.

  4. Pickla kavennestammen.

  5. Mortla eller mixa ihop gremolatan. 

  6. Montera ihop carpaccion. Njut.

Dela det här receptet med dina vänner!