Umamisill

Umamisill

Publicerat:

Sill på ett nytt sätt till jul, full av umami! Räcker till fyra personer i julbordservering.

Ingredienser

4portioner

  • 1 burk ca 250-300g
    inlagd sill
  • 2msk
    brun farin
  • 2 msk
    varm vatten
  • 1st
    saft från lime
  • 1-2msk
    soja
  • 3msk
    sesamfrön
  • 1/2dl
    finriven parmesanost
  • 2msk
    hackad koriander

Så lagar du

1. Blanda först farinsockret och det varma vattnet tills sockret löst upp.

2. Blanda sedan allt utom sillen i en liten bunke.

3. Lägg sedan i sillen.

4. Servera med lite picklad ingefära och sjögrässallad.

 

Tips:

Om du använder en soja som är mycket salt, minska då mängden till 1 msk.

Dela det här receptet med dina vänner!