San Franciscos Richard Sherman, Marcell Harris och Jimmie Ward i nattens match mot Seattle. Foto: TT

San Francisco 49ers förstaseedat i NFL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

San Francisco 49ers kommer vara förstaseedat i NFL-slutspelet i amerikansk fotboll.

Det står klart efter att laget avslutat grundserien med att besegra Seattle Seahawks med 26–21 i en dramatisk match på hemmaplan.

San Francisco vann 13 av 16 matcher i grundserien och får i och med förstaplatsen i sin konferens fördel av hemmaplan fram till Super Bowl, som avgörs i Miami den 2 februari.

I den andra konferensen hade Baltimore Ravens sedan tidigare säkrat förstaplatsen. Laget avslutade grundserien med att hemmabesegra Pittsburgh Steelers med 28–10, vilket var Baltimores 14:e seger på 16 matcher.

Regerande mästarlaget New England Patriots är tredjeseedat i samma konferens och inleder NFL-slutspelet hemma mot Tennessee Titans.

Fakta: Så avgörs slutspelet

Wild card-rundan (åttondelsfinaler, 4–5 januari): Houston Texans–Buffalo Bills, New England Patriots–Tennessee Titans, New Orleans Saints–Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks.

Redan klara för kvartsfinaler (11–12 januari): Baltimore Ravens, Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers, Green Bay Packers.

Semifinalerna spelas den 19 januari och Super Bowl avgörs den 2 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.