Armand Duplantis med sin OS-guldmedalj. Foto: Bildbyrån

Här får Duplantis sin OS-guldmedalj

Uppdaterad
Publicerad

Nu väger Armand Duplantis ett halvt kilo mer.

Olympiske mästaren har fått sin guldmedalj – med legendaren Sergej Bubka som prisutdelare.

Ett halvt dygn efter att han i felfri och dominerande stil vunnit OS-guld i stavhopp, var Armand Duplantis tillbaka på Olympiastadion i Tokyo. Nu för att ta emot medaljen han drömt om sedan han var tre år gammal.

– Jag har inte sovit så mycket, så jag är ganska trött. Men jag har så mycket adrenalin nu så det är lugnt. Men det här var så galet, så galet. Det känns så bra, jag förstår det inte. Det känns inte som om det är sant, säger den numera svensktalande Armand Duplantis till Discovery+.

Tokyo 2020

På den översta pallplatsen tog han emot medaljen, som väger 544 gram, från IOK-ledamoten Gunilla Lindberg – och fick en blombukett av stavhoppsikonen Sergej Bubka. 57-åringen med ett OS-guld och tio VM-guld (sex utomhus, fyra inomhus) och som efter Duplantis är den stavhoppare som hoppat näst högst utomhus genom tiderna, 6,14. Ett rekord svensken slog med en centimeter i fjol på Stadio Olimpico.

– Han är kung. Det är jättekul att få medalj av honom, och det kändes extra speciellt när det var han, säger Duplantis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet