Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se 46-årige Wesths mål. Foto: Bandypuls.

46-årige Andreas Westh målskytt i comebacken – men Broberg förlorade ändå mot Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Westh, 46, gjorde i kväll en smått sensationell comeback.

Då gjorde han tidigt 2–0 för sitt Broberg borta mot Vetlanda.

Men till slut förlorade laget med 3–6 – och Westh hoppas nu att karriären är över på riktigt.

– Jag hoppas att det inte blir något mer nu, säger han till SVT Sport.

Se målet i spelaren ovan.

Andreas Westh avslutade sin långa och framgångsrika karriär, som bland annat gav fem VM-guld, våren 2020.

Redan säsongen därpå blev det dock en tillfällig comeback, med tre matcher för Bollnäs, där den sista spelades den 19 februari 2021. Men därefter var det slut på riktigt.

Skadedrabbat lag

Trodde han. Och alla andra.

Men i kväll, nästan tre år senare, var han åter ombytt och redo för spel. Brobergs assisterande tränare gjorde nämligen åter comeback i ett skadedrabbat lag, borta mot Vetlanda.

– Vi bestämde det i går kväll. Vi fick en skada i måndags på ännu en spelare, och då hade vi ont om folk så då blev det så att jag fick rycka in. Vi har ju många skador och sjukdomar sen innan, så vi har skrapat mycket efter spelare, men nu höll det inte längre så jag var tvungen att spela, säger Westh till SVT Sport.

Och det dröjde bara sex minuter innan han gjorde mål, då han slog till efter en hörna, och satte 2–0 för gästerna.

– Det var väl några år sen jag sköt en hörna. Men det var väl lite flyt. Det var synd att vi inte gjorde fler hörnmål, Vetlanda gjorde ju fyra hörnmål och vi bara ett, och det var väl det som avgjorde matchen, säger han.

”En helt okej insats”

När matchen var slut stod Vetlanda som segrare med 6–3, efter att ha vänt från 2–3 i den andra halvleken efter bland annat två sena mål i slutet av den andra halvleken.

– Vi har ju fem-sex spelare borta som ska spela egentligen, och den här bortamatchen i Vetlanda är ju tuff även om man har fullt manskap. Så vi gör ju en helt okej insats i dag, säger Andreas Westh och fortsätter:

– Jag hoppas att det inte blir något mer. Jag hoppas att vi har någon mer tillgänglig till annandagen så att jag får stå på sidan och skrika på dem istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.