Foto: Bildbyrån

Hammarby upp till 2–0 i matcher

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby har fått ett sent uppsving i formen. 5–3 mot Sandviken i kväll betyder att Stockholmarna går upp till 2–0 i matcher i kvartsfinalserien.

Inför dryga 3000 personer på Zinkensdamm möttes Hammarby och Sandviken i den så kallade ”kriskvarten”. Båda lagen har kämpat med ekonomiska problem och en svikande form under säsongen.

Men Hammarby verkar ha fått ett sent uppsving i formkurvan. Förra matchen slutade med en knapp bortaseger för de grönvita och på hemmaplan följde man upp med ännu en seger. 5–3 blev siffrorna till slut i en match där Hammarby hade kommando från början till slut och när Christoffer Fagerström satte 5–2 kunde inte Sandviken resa sig.

Fjolårsfinalisten Sandviken är nu pressat att vinna mötet på måndag för att hålla liv i slutspelsdrömmen.

I kvällens andra kvartsfinal blev det vinst för Vänersborg hemma mot Västerås med 6–5. Den kvartsfinalserien är nu helt jämn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.