Daniel Kindberg. Foto: Bildbyrån

Åklagaren vill skjuta upp Kindbergs rättegång

Publicerad

Åklagaren Niklas Jeppson vill senarelägga rättegången mot Östersunds FK:s tidigare klubbordförande Daniel Kindberg och två andra män som misstänks för grov ekonomisk brottslighet, sedan ny bevisning lämnats in till tingsrätten.

Niklas Jeppson lämnade under onsdagen in ny bevisning till tingsrätten i Härnösand och har begärt mer tid för att kunna förhöra personer som för närvarande befinner sig i Spanien.

Kindberg och de två andra männen misstänks ha använt falska fakturor och sina nyckelpositioner i fem olika företag för att flytta pengar till fotbollsklubben.

Totalt handlar det om förluster på omkring 15 miljoner kronor som enligt åklagaren har drabbat det kommunala bostadsbolaget Östersundshem och företaget Fältjägaren.

Enligt tingsrättens plan skulle huvudförhandlingen i målet inledas den 24 april. Jeppsson anser att det är mindre lämpligt att börja då, men skriver till tingsrätten att han ändå är beredd att hålla sin sakframställan på utsatt datum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Daniel Kindberg i ekobrottshärva

Mer i ämnet