Caroline Seger besväras av en vadskada. Foto: TT

Caroline Seger missar EM-kvalmötet med Slovakien

Uppdaterad
Publicerad

Lagkapten Caroline Seger missar även tisdagens EM-kvalmöte med Slovakien. Tiden är för knapp för mittfältaren att hinna bli spelklar.

– Caroline har under veckan arbetat med sin rehabilitering med positivt resultat. Men vi bedömer att risken för bakslag är för stor om vi forcerar fram en möjlighet till spel under morgondagen. Caroline är därmed inte aktuell för matchen och får fortsätta fokusera på sin rehabilitering, kommenterar landslagsläkaren Houman Ebrahimi på förbundets hemsida.

Caroline Seger har besvärats av en vadskada en längre tid och fanns inte med när Ungern 5-0-besegrades i fredagens EM-kvalmatch.

Damlandslaget i fotboll

I går kom beskedet att backup-målvakten Zecira Musovic ådragit sig en ljumskskada och inte är aktuell för spel mot Slovakien. Även Anna Anvegård har fått lämna samlingen på grund av en lårskada hon ådrog sig under en träning i torsdags.

Sverige toppar grupp F med full pott efter två inledande segrar. Även tvåan Island har gått rent hittills, men har sämre målskillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet