Amanda Ilestedt. Foto: Bildbyrån

Ilestedt hoppas få starta: ”Kommer med bra självförtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Med Linda Sembrant på skadelistan och Nilla Fischer som stannar hemma av familjeskäl saknas det mittbackspar som under flera mästerskap varit stommen i Sveriges försvar. Amanda Ilestedt har under flera år suttit på bänken i landslaget. Nu hoppas hon få chansen från start. 

– Jag kommer med bra självförtroende, efter att ha precis ha vunnit ligan men det är upp till Peter (Gerhardsson) att ta ut truppen, säger Ilestedt till SVT Sport.

Hanna Glas, som vanligtvis spelar ytterback, känner sig trygg med de mittbackar som finns att tillgå inför OS.  

– Vi har en otrolig bredd, det är alltid positivt. Man vet aldrig vad som kan komma mellan med skador och annat, säger hon.  

Tokyo 2020

Hanna Glas och Amanda Ilestedt, båda två nyblivna tyska mästare med Bayern München, anslöt först under tisdagen till landslagets samling i Kalmar.  

Fridolina Rölfö har fortfarande inte anslutit till lägret. Rebeka Blomqvist stod över träningen även idag och rehabiliterar efter en mindre skada hon fått i samband med match i Wolfsburg. Lina Hurtig saknas fortsatt av familjeskäl. 

KLIPP: Lindahl inför OS-uttagningen: ”Inte så lätt att slå sig in” (7 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet