Överraskande förlust för svensklaget Montpellier

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags sköt Sofia Jakobsson Sverige till VM.

I dag var hon tillbaka i vardagen när svensklaget Montpellier föll överraskande hemma mot Bordeaux med 0–1 i franska ligan.

– En match som vi ska vinna, men vi kom inte alls upp i nivå, säger anfallsstjärnan till SVT Sport.

I tolv säsonger har storklubben Lyon prenumererat på ligatiteln i Frankrike. PSG och Montpellier är de två största utmanarna om tronen, men de sistnämnda åkte i dag på ett bakslag i den andra omgången.

Bortalaget Bordeaux, som blev sjua i fjol, vann med 1–0 efter att Mylaine Tarrieu gjort matchens enda mål i den 61:a minuten.

Hemmalaget blev passiva vid ett snabbt inkast och tappade bort fransyskan som fick komma helt fri med målvakten.

”Räddade på mållinjen”

Montpelliers bästa målchans i matchen kom efter en halvtimmes spel när Stina Blackstenius snodde åt sig bollen och spelade in till Sofia Jakobsson vars direktskott från nära håll räddades i sista stund.

– Jag fick ett tillbakaspel och skulle bara lägga in den, men så räddade de på mållinjen. Det här är en match som vi ska vinna, men vi kom inte alls upp i nivå och i stället tappade vi poäng, säger Jakobsson till SVT Sport.

– Det var inte mycket som stämde i dag och vi utnyttjade inte våra styrkor. Jag tycker att de var bättre än oss, fortsätter hon.

Samtliga tre svenskor spelade från start. Lagkaptenen Linda Sembrant och anfallsstjärnan Stina Blackstenius spelade hela matchen medan Jakobsson byttes ut mot slutet.

”Serien är tuffare nu”

Montpellier inledde med en 1–0-seger borta mot Dijon i första omgången, men är inte helt nöjda med säsongsstarten.

Den egna kravbilden är segrar mot alla lag som inte heter PSG eller Lyon.

– Vi skulle vilja ha sex poäng såhär långt och det har vi inte, samtidigt känns det som att serien kommer att vara tuffare det här året, det såg man till exempel på resultaten i förra omgången, säger Linda Sembrant till SVT Sport.

– Vi måste bli bättre på att föra de här matcherna och straffa de andra lagen mer för det här är matcher som ska vara våra. Men nu är det bara att vända blad och gasa på, fortsätter lagkaptenen.

Se ett längre reportage med svensktrion i Montpellier här:

MATCHFAKTA

Franska ligan, andra omgången.

Montpellier–Bordeaux 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (61) Mylaine Tarrieu.

Varningar, Montpellier: Sarah Puntigam, Virginia Torrecilla. Bordeaux: Vanessa Gilles.

Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Linda Sembrant spelade alla från start i Montpellier. Jakobsson blev utbytt i den 79:e minuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.