Seger utan Seger för Rosengård

Ingen Seger på plan – ändå blev det hemmaseger för Rosengård mot Eskilstuna. Men det satt långt inne. Inte förrän i matchens 87:e minut kunde 18-årige Anam Imo göra sitt andra mål för dagen som betydde 2-1.

– Hon (Imo) har verkligen vuxit in i det här i Rosengård. Hon är stark, snabb, spelskicklig och bra med boll. Det är väldigt kul att se, säger Rosengårds Nathalie Björn till SVT Sport.

Publiken hann knappt sätta sig innan nigerianskan Anam Imo, som gjorde sin första match från start senast mot Djurgården, knoppade in 1-0 för hemmalaget efter bara dryga minuten spelad.

Eskilstuna, som kom till matchen med något knackig form, var inte alls oävet ska sägas. Loreta Kullashi var närmast med en frispark som FCR-målvakten Zecira Musovic med nöd och näppe tippade till hörna. Annars var Rosengård – för dagen utan Caroline Seger vars baksida lår fortfarande spökar. Seger fick en smäll mot Djurgården senast och tvingades kliva av då.

– Jag har en liten känning i baksidan så det var bättre att sitta vid sidan idag. Jag fick en liten känning tidigt i den matchen (Djurgården) och vi har ju ett väldigt tight schema, så det gäller att vara smart, säger Seger till SVT Sport.

I den 35:e minuten var Rosengård nära att utöka sin ledning men Imos nick gick över den här gången. Eskilstuna och Loreta Kullashi skulle dock få sin revansch efter frisparken i första halvlek.

Rosengård rycker i toppen

I andra halvleks inledning, i 56:e minuten, kvitterade hon efter en tilltrasslad hörna. Ebba Wieder träffade sedan stolpen efter en fin bröstframspelning av Lisa-Marie Utland. En timme in i matchen. Trots flera offensiva byten, viss press och en del halvfarliga målchanser fick inte Rosengård utdelning.

Förrän i matchens 87:e minut.

Då klev 1-0-skytten Imo fram igen och placerade snyggt in inhopparen Fiona Browns precisa inspel. Vinsten innebär att Rosengård nu rycker ytterligare i toppen av damallsvenskan och ser mer och mer ut som en given guldkandidat i höst.

– Vi har väldigt många chanser matchen igenom och jag tycker vi spelar med ett bra tålamod.

På onsdag väntar skånederby mot Limhamn Bunkeflo, som Rosengård förlorade mot i våras.

– Det ska bli skitroligt. Lite revansch att hämta.