Sevilla vann finalen – avgjorde med konstspark

Europa League-finalen mellan Sevilla och Inter blev en riktig målfest. Sevilla vann finalen med 3–2 – mittbacken Diego Carlos avgjorde med en riktig konstspark.

– Laget förtjänar verkligen det här, säger Sevillas Jesús Navas efter matchen till AP.

Det blev en sprudlande start på Europa League-finalen mellan Sevilla och Inter. Efter bara tre minuter revs Romelu Lukaku ned och straffen tog han själv hand om. Belgaren var iskall från elvameterspunkten, 1–0.

Sevillas replik lät däremot inte att vänta på sig, när Luuk de Jong nickade in 1–1 på Jesús Navas inlägg. Efter dryga halvtimmen hade Sevilla vänt på finalen – Luuk De Jong nickade in sitt andra mål som betydde 2–1.

Europa League

Ledningen fick Sevilla bara ha i två minuter. Diego Godin kvitterade till 2–2, med pannan, efter en frispark från Marcelo Brozovic.

Avgjorde med drömmål

Efter målfesten i första halvlek dröjde det till nästa mål föll. Med 25 minuter kvar av tillställningen fick Romelu Lukaku ett friläge, men Sevilla-målvakten Yassine Bono kom ut snabbt och räddade friläget.

I stället var det Sevilla som återtog ledningen i den 74:e matchminuten – och det var ett riktigt drömmål. Mittbacken Diego Carlos satte 3–2 med en cykelspark i straffområdet som styrdes in via Romelu Lukaku.

Trots en intensiv forcering av Inter fick laget inte till någon kvittering. I stället tog Sevilla sin sjätte titel i Europa League (som tidigare hette Uefacupen), med det är spanjorerna turneringens framgångsrikaste lag någonsin.

– Laget förtjänar verkligen det här. Vi har kämpat hela säsongen och vi har tagit igenom problemen som vi har stött på, säger Jesús Navas till AP som vann tredje titel i Europa League med Sevilla.