Simone Biles från stöd från svenskt håll. Foto: Bildbyrån

Svenska landslagsstjärnan: ”Backar henne till 100 procent”

Uppdaterad
Publicerad

Simone Biles hoppade av dagens gymnastiktävling för att fokusera på sin mentala hälsa.

Nu stöttas hon av den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson.

– Jag stöttar och backar henne till hundra procent i det beslutet, säger hon under en presskonferens i dag.

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles, 24, hoppade av gårdagens lagtävling och i dag valde hon att stå över den individuella lagfinalen i mångkamp. Anledningen är att hon vill fokusera på sitt välmående, som påverkats av de höga förväntningarna som hon haft på sig.

Biles stöttas nu av Blågults backstjärna Magdalena Eriksson, 27.

Tokyo 2020

– Givetvis är det okej att inte vara okej. Det är bara upp till var och en att känna vad man pallar och inte, säger hon under en presskonferens och fortsätter:

– Det otroligt starkt av henne att säga ifrån och våga säga nej.

Chelsea-stjärnan menar att det i sådana situationer bara är upp till personen i fråga – och ingen annan – att bedöma vad som är rätt beslut.

– Jag stöttar och backar henne till hundra procent i det beslutet. Jag hoppas att ingen känner att de är tvungna att tävla. Alla ska känna att det vi gör är det absolut roligaste vi gör. Påverkar det negativt så är det inte värt det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet