Loui Sand om nya livet efter könskorrigeringen Foto: SVT Play

Loui Sand: ”Det här året har nog varit det sjukaste”

Uppdaterad
Publicerad
2019 var ett omvälvande år för Loui Sand. I januari avslöjade Loui Sand beslutet att avsluta handbollskarriären och ställa sig i kö för att få diagnosen könsdysfori. På röda mattan under Idrottsgalan pratar den f.d handbollstjärnan om det gångna året.
– Det här året har nog varit det sjukaste, på många sätt, säger Loui Sand till SVT Sport.

I januari 2019 kom beskedet. Loui Sand lägger ned handbollskarriären och ställer sig i kö för att få diagnosen könsdysfori.

– Jag har mått otroligt dåligt senaste tiden och jag har vetat vad det beror på. Jag är född i fel kropp, sa Sand i podden Utkast då.

Påbörjat sitt nya liv

Nu drygt ett år senare har Loui Sand inlett sitt nya liv där den f.d handbollsstjärnan reser runt och föreläser om sin situation.

– Det här året har nog varit det sjukaste, på många sätt. Men det bästa året, helt klart, säger Sand och fortsätter:

– Det är ett nytt jobb, och jag älskar mitt nya jobb. Det är kul med responsen och att folk vill höra om vad jag går igenom, säger Sand till SVT Sport på röda mattan inför Idrottsgalan.

Och responsen har varit positiv menar Sand.

– Det är kul med responsen och att folk vill höra om vad jag går igenom. Det är väldigt många som är fina mot mig. Jag får alla typer av frågor, och jag har sagt att de får alla frågor de vill, säger Sand till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer