Foto: Bildbyrån

Efter turbulensen: Tommy Boustedt slutar i Svenska ishockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat ordentligt kring Svenska ishockeyförbundet senaste tiden.

Nu står det klart att Tommy Boustedt slutar som generalsekreterare i höst.

– Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen, säger han i ett pressmeddelande.

Tidigare i april kunde SVT Sport avslöja att Svenska ishockeyförbundet anklagas för könsdiskriminerande lönesättning.

Fackklubben vid Svenska ishockeyförbundet skickade i november ut en officiell protest mot förbundets lönesättning, men generalsekreteraren Tommy Boustedt förnekade.

”Vi strävar givetvis efter att det ska vara en rättvis lönesättning och strävar efter att det inte ska vara diskriminering på grund av till exempel ålder eller kön eller något annat. Den bilden stämmer inte”, sa han till SVT Sport då.

I dag kom beskedet att Boustedt slutar som generalsekreterare. Han lämnar sin position i höst.

Inleder rekryteringsarbetet omgående

”Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet”, säger han i ett pressmeddelande.

Ordföranden Anders Larsson instämmer.

”Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare som kan ta över när Tommy lämnar i höst”, säger Larsson.

Turbulent tid i förbundet

I höstas strejkade Damkronorna då de upplevde brist på respekt från högsta ledningen på förbundet och för en månad sedan kunde SVT Sport avslöja att det pågår en polisutredning kopplad till hockeyförbundet.

Det är en före detta anställd vid förbundet som är misstänkt för sexuellt ofredande.

Den som lämnade in polisanmälan var informationsassistent Anders Feltenmark som avskedades 31 mars med hänvisning till arbetsbrist. Utredningen är avslutad och har skickats vidare till åklagare.

Enligt Emma Spännare, förbundets pressansvarig, avböjer Tommy Boustedt att kommentera beskedet idag onsdag.

Svenska ishockeyförbundet anklagas för diskriminering (14 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.