Sven Thorgren. Foto: Bildbyrån

Medaljmiss för Sven Thorgren i big air

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen big air-medalj för Sven Thorgren.

Det enda svenska inslaget i finalen hade en tung dag med två fall och slutade långt ifrån en pallplats.

Vann gjorde 17-årige Yiming Su, Kina.

Sven Thorgrens jakt på medalj fick ingen vidare start i herrarnas big air-final. Svensken landade tungt i sitt första försök varpå han tappade balansen. Det räckte bara till 25,25 poäng och Thorgren var piskat att leverera i de två efterföljande rundorna.

I det andra åket gick det bättre för 27-åringen som kammade hem 67 poäng, men för att nå en framskjuten placering krävdes det ett mer eller mindre perfekt tredje och sista åk.

OS i Peking 2022

Så blev det inte.

Thorgren gjorde vad han kunde men återigen ställde landningen till det. Svensken tappade balansen och fick sin sämsta poäng, 21,50, när det gällde som mest. Thorgren slutade på totalt 88,50 poäng – näst sist och långt ifrån medalj.

– Jag har haft svårt att sova och jag är sjukt besviken över att jag inte får visa min fulla potential. Jag tror verkligen att jag hade kunnat vara på pallen i dag om jag hade fått göra det jag planerat. Det känns riktigt tråkigt just nu, säger Thorgren till Aftonbladet.

OS-guld gick till det kinesiske hemmahoppet Yiming Su. 17-åringen stod för två strålande hopp och vann på 182,50 poäng. Tvåa blev norrmannen Mons Röisland på 171,75 poäng och Max Parrot, OS-guldmedaljören i slopestyle, tog hem bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet