Sandra Näslund var snabbast av alla i kvalet. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund gick på knock i kvalet – snabbast av alla

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund är Sveriges kanske största guldhopp på OS i Peking.

Tidigt på torsdagsmorgonen var hon snabbast av samtliga åkare i kvalet.

– Det är bra för självförtroendet att få känna att man är snabb, säger hon till Discovery+.

Den svenska storfavoriten hade startnummer fem och gick i mål som etta hela 2,95 sekunder före dåvarande tvåan Marielle Thompson från Kanada.

Åkaren efteråt, schweiziskan Fanny Smith, har målats upp som det stora hotet mot Näslund. Hennes åk skulle avslöja desto mer om Näslunds starka tid. Smith var även hon långt efter: 1,85 sekunder.

OS i Peking 2022

– Så klart skönt att få ett bra åk i kvalet och att få välja grind senare, annars har det inte jättemycket betydelse, säger Näslund till Discovery+.

”Haft problem med banan”

På frågan vad hon har för tankar inför åttondelsfinalen:

– Det känns bra. Jag har haft lite problem med den här banan de tidigare dagarna, men det här åket tyckte jag att jag satte allting så det var väldigt skönt, säger Kramforsåkaren och utvecklar:

– Jag har tajmat lite dåligt i mittenpartiet och kommit fel in i linjen i svängarna. Inte fått med mig den farten jag har velat. Men i dag gick det bra.

Den andra svenskan, Alexandra Edebo som hade startnummer fyra, hade tionde bästa tid i seedningsomgången.

– Ett helt okej åk, inget speciellt. Jag tog mig ned, fick en placering och nu är det heaten som räknas, säger hon till TT.

Åttondelsfinalerna börjar 07.00.

Både Alexandra och Sandra råkar ha namnsdag just i dag. Möjligen ett gott tecken inför finalerna senare i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet