Stina Nilsson uppges få chansen i OS. Foto: Bildbyrån.

SOK dementerar uppgifter om Stina Nilssons OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet hade uppgifter om att Stina Nilsson fått en plats i skidskyttetruppen till OS i Peking. Det dementeras dock av SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

”Nej”, svarar han kortfattat i ett sms när SVT undrar om uppgifterna stämmer.

Hon hade enligt Aftonbladets ursprungliga uppgifter fått den näst sista platsen i damlaget. Efter att SVT Sport fått dementin från Reinebo ändrade Aftonbladet sina uppgifter efter att själva fått en dementi av honom.

Sedan tidigare är systrarna Hanna och Elvira Öberg, Anna Magnusson och Linn Persson OS-klara.

Peking 2022

”Gått framåt”

Tidigare under säsongen petades Nilsson i världscupen men har fått det att stämma allt mer. I de två senaste världscuptävlingarna i Hochfilzen och Annecy har Nilsson en tiondeplats och två 16:e-placeringar, ofta med snabb åktid.

– Det är bara så kul att det jag känt i somras, att det har gått framåt, det stämmer. Det är här jag vill vara, på de här arenorna, och det är jättekul att jag får chansen att göra det, sade Nilsson till SVT Sport efter tiondeplatsen i jaktstarten i Hochfilzen.

Världscupen gör omstart i Oberhof, Tyskland, den 6 januari.

Vid förra OS i Pyeongchang 2018 tog Stina Nilsson fyra medaljer som längdåkare: Ett guld, två silver och ett brons.

KLIPP: Nytt personbästa för Stina Nilsson – topp tio (12 dec 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet