Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges paralympiska kommitté, är inte förvånad att Paralympics skjuts upp Foto: Bildbyrån

Sveriges paralympiska kommitté: ”Klart det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens paralympics skjuts upp på grund av coronakrisen.

Beskedet kom under tisdagen – och var väntat för Sveriges paralympiska kommitté.

– Klart att det är tråkigt, men jag blev inte helt förvånad, säger ordförande Åsa Llinares Norlin till SVT Sport.

Först sköts fotbolls–EM upp till 2021 och under tisdagen kom beskedet att även Paralympics och OS i Tokyo gör det samma.

– Klart att det är tråkigt, men liv och hälsa går före allt annat. Det var rätt beslut och det var ett bra beslut, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges paralympiska kommitté, till SVT Sport.

Tokyo 2020

”Såklart en stor omställning”

För många idrottare är OS den stora höjdpunkten under året och de lägger upp sin planering kring mästerskapet. Nu får atleterna skjuta upp den planeringen ett år.

– Som ordförande är det viktigt att hitta en vardag efter det här, hur vi kan stötta våra aktiva nu. Det är såklart en stor omställning för dem att tänka om och göra en satsning som ligger ett år bort. Där behöver vi vara lyhörda för vad våra aktiva behöver, säger Llinares Norlin.

Hur har covid19 påverkat ert arbete annars?

– Som för många andra, mycket digitala möten. Vi har parasportgalan nu på måndag, men helt digitalt. Vår målgrupp är extra sårbar och många tillhör riskgruppen. För oss är det extra viktigt att hitta nya sätt att kommunicera med våra medlemmar och ingjuta hopp och tro på att det kommer komma en annan vardag efter det här.

KLIPP: Lista: Tre anledningar till att OS skjuts upp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet