Polis på plats utanför en fastighet på Springfield Road i Wigan. Foto: TT

Bombstyrka på plats i närheten av Manchester – kopplat till terrordådet

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis sökte på eftermiddagen igenom en fastighet i Wigan i närheten av Manchester. Människor evakuerades från sina hem och en bombstyrka kallades till platsen.

Insatsen var kopplad till terrordådet i Manchester, rapporterar Reuters.

Polisen sökte igenom ett hus på Springfield Street i Swinley och spärrade av platsen. Människor uppmanades att undvika området. Vissa evakuerades från sina hem och andra ombads stanna inomhus, skriver Wigan Today.

Efter ungefär en och en halv timme hävdes avspärrningen och människor fick återvända till sina hem.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Personer knutna till Salman Abedi kan vara på fri fot

Andra gången på fem dagar

Det här var andra gången på fem dagar som invånare i Wigan evakuerades i samband med utredningen av terrordådet i Manchester, då 22 personer dog på en konsert med artisten Ariana Grande. Även i torsdags kväll evakuerades boende på Springfield Street och i närheten, efter att en man hade gripits i Wigan dagen före. Sedan dess har polisen varit stationerad i ett hus på Springfield Street.

Gärningsmannen Salman Ramadan Abedi dog i självmordsattacken för drygt en vecka sedan. I efterhand har terrororganisation Islamiska staten sagt sig ligga bakom dådet

Wigan ligger knappt tre mil från Manchester.

LÄS MER: Salman Abedi misstänks för terrordådet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet