Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Man i 35-årsåldern åtalas – knivskar flicka i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i mars månad blev en flicka i 10-årsåldern knivskuren i centrala Göteborg. En man åtalas nu för försök till mord och grov misshandel, skriver Åklagarmyndigheten.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har suttit häktad sedan dagen efter händelsen, den 3 mars. Under måndagen åtalas han för försök till mord och grov misshandel, skriver Åklagarmyndigheten.

Strax efter lunch den 2 mars skadades en flicka i tioårsåldern och en anhörig till henne allvarligt efter att ha knivhuggits av mannen i Brunnsparken i Göteborg. Skadeläget bedömdes inledningsvis vara allvarligt, men båda fick lämna sjukhuset under mars månad.

Knivdådet i Brunnsparken

Greps av allmänheten

Mannen kunde gripas på plats av personer som var närvarande vid brottsplatsen, för att senare under eftermiddagen anhållas av polisen misstänkt för mord. Båda skadade kunde lämna sjukhuset samma månad.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet