Moderatledaren Anna Kinberg Batra och förre finansministern Anders Borg. Foto: TT

Anders Borg till motangrepp mot Anna Kinberg Batra

Uppdaterad
Publicerad

Moderatledaren Anna Kinberg Batra ser allvarligt på anklagelserna mot Anders Borg efter den rapporterade fylleskandalen i skärgården. Nu går han till motattack.
”Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten”, skriver Anders Borg på Facebook.

Uppgifterna om Borgs skandalartade festkväll rapporterades först av Dagens Opinion. Efteråt bad han om ursäkt för sitt beteende via Facebook.

LÄS MER: Uppgifter: Anders Borg ska ha uppträtt skandalartat på fest

LÄS MER: Anders Borg polisanmäls efter rapporterad fylleskandal

På lördagen berättade Moderatledaren Anna Kinberg Batra att hon ser allvarligt på händelsen.

– Självklart är det så att man måste stå till svars för sina handlingar. Även om Anders Borg inte har uppdrag för Moderaterna nu så ser jag mycket allvarligt på det som han anklagas för att ha gjort och det är bra att det utreds, sade hon till Aftonbladet.

”Djupt besviken”

Nu går Anders Borg till motangrepp mot Anna Kinberg Batra. Han skriver att han känner sig djupt besviken över att hon kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten.

”Anna Kinberg Batra väljer att kommentera mediarykten baserade på hörsägen och kalla dessa för ”anklagelser”. Jag känner mig djupt besviken. Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”, skriver han på Facebook.

Ingen vet vad som hänt

Enligt Anders Borgs fästmö Dominika Peczynski vet ingen riktigt vad som hände under festkvällen.

”Men eftersom allt vi hört bygger på tredjehandsuppgifter (någon har sagt till någon som sa till någon tredje att Anders gjort ditten eller datten) så får vi ingen bild av förloppet, eller ifall det som påstås är sant”, skriver hon på Facebook och fortsätter:

”Inte en enda person som var på festen har sagt att Anders gjorde något mot dem, utan bara att de hört (inte sett) att han gjort det mot någon annan festdeltagare, och de vet inte exakt vilken.”

Händelsen i skärgården är polisanmäld.

SVT Nyheter söker Anders Borg för en kommentar.

LÄS MER: Stor moderat uppslutning bakom Anders Borg: ”Alla kan göra fel”

LÄS MER: Kritiken mot Anders Borg efter rapporterade fylleskandalen: ”Räcker inte med en ursäkt”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Borgskandalen

Mer i ämnet