Anders Borg meddelade i helgen att han lämnar sin plats i Kinneviks styrelse.

Poulsen ersätter Borg i Kinnevik

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Poulsen, vd för det danska energibolaget Dong Energy, tar över som vice ordförande i investmentbolaget Kinneviks styrelse efter avhoppade Anders Borg, enligt ett pressmeddelande från Kinnevik.

Det var i lördags som den tidigare finansministern Anders Borg meddelade att han avslutar sina styrelseuppdrag i Kinnevik och Bima.

LÄS MER: Anders Borg polisanmäls efter uppgifter om fylleskandal

Borgskandalen

Borg ska ha uppfört hotfullt och sexuellt ofredat gäster på en tillställning, något som först rapporterades av Dagens Opinion. Efter debatten kring händelserna har Borg valt att lämna sina uppdrag.

LÄS MER: Anders Borg avgår som vice ordförande i Kinneviks styrelse

”I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag att lämna mitt uppdrag”, skrev Anders Borg på Facebook i lördags.

Poulsen tar över

Henrik Poulsen är den som ersätter Anders Borgs plats i Kinnevik. Poulsen sitter i Kinneviks styrelse sedan i maj och har sedan dess varit en ”mycket aktiv” ledamot, skriver styrelseordförande Tom Boardman i en kommentar till utnämningen.

LÄS MER: Kritiken efter Anders Borg: ”Räcker inte med en ursäkt”

Anders Borg gick i fredags även ut och bad om ursäkt för att han, med egna ord, betett sig olämpligt under en fest. Senare meddelade att han lämnar styrelseuppdragen i Kinnevik och Bima. Båda bolagen ingår i Stenbecksfären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgskandalen

Mer i ämnet