”Jag har ingen att skylla på utan det är jag som har klantat till det”, säger Stefan Jakobsson (SD) om taxiresorna som skett i privat bruk till SVT Nyheter. Foto: TT

SD i Strängnäs håller krismöte efter taxiavslöjandet

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Jakobsson (SD) drog tillbaka sin riksdagskandidatur efter avslöjandet att han låtit skattebetalare stå för privata taxiresor. På onsdagskvällen håller den lokala partigruppen i Strängnäs möte om hans uppdrag i lokalpolitiken.

Det var på tisdagskvällen som Stefan Jakobsson skrev i ett pressmeddelande att han drar tillbaka sin riksdagskandidatur inför valet. Det skedde efter Aftonbladets avslöjande att han låtit skattebetalare stå för en rad privata taxiresor.

Men han står även som förstanamn på Sverigedemokraternas lista till fullmäktige i Strängnäs. Och nu har partigruppen i Strängnäs kallat till möte för att diskutera om det finns tillräckligt förtroende för honom för att han ska kunna stå kvar som kandidat för partiet.

Val 2018 Sörmland

Ger sin egen syn

Det är ett tjugotal personer från SD i Strängnäs som har bjudits in till onsdagskvällens krismöte.

– Det är de som sitter i nämnder i dag, och de som står på listan till kommunfullmäktige, förklarar Linda Hefvelin, ordförande för SD i Strängnäs.

Stefan Jakobsson själv kommer också att medverka och ge sin syn på det som hänt.

– Han vill berätta sin sida av historien och då har vi skyldighet att lyssna in den, säger hon.

Alla får säga sitt

Själv vill hon inte ge sin personliga syn på det som hänt, innan hon hört vad han har att säga.

– Vi ska diskutera om vi har fortsatt förtroende för honom och om han kan ha kvar sina uppdrag. Vi sitter tills vi är klara, tills alla fått säga sitt och det känns som att vi är överens, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet