Foto: SVT

Efter SVT:s granskning: Panncentralen lägger ner verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

Folkets hus-föreningen på Panncentralen i Karlskrona kommer att begäras i konkurs. Det beslutades när medlemmarna samlades till årsmöte under torsdagskvällen.

Det har varit många turer kring föreningen sedan SVT Nyheter Blekinge i slutet av förra året kunde avslöja en misstänkt bedrägerihärva kopplad till två tidigare ledare i föreningen – en händelse som ledande företrädare försökt att tysta ner.

Därpå följde en serie avslöjanden om bristande redovisningar, kritiserade projekt och uteblivna återrapporteringar som först ledde till flera granskningar och sedan också återbetalningskrav från kommunen.

Kort senare inledde och Boverket en granskning, sedan föreningen redovisat dubbla lönekostnader för myndigheten – ett avslöjande som SVT Nyheter Blekinge publicerade den 14 mars i år.

Panncentralens framtid

För Panncentralen har framtiden sedan årsskiftet varit oviss. Föreningens ekonomi var redan under hösten ansträngd. Och nu väljer alltså medlemmarna att verksamheten ska begäras i konkurs, enligt flera medlemmar som närvarade på mötet.

– Jag återkommer med ett besked inom de närmsta dagarna, säger Ivar Wenster, som varit tillfällig ordförande i föreningen.

Den tillfälliga styrelsen upplöstes i samband med mötet och verksamheten kommer nu att avvecklas.

Har inte velat kommentera

Trots att SVT kunde rapportera om att föreningen läggs ner redan samma kväll som beslutet kom, har inte Ivar Wenster, tillfällig ordförande, velat kommentera händelsen.

Men i ett pressmeddelande till andra lokala medier, säger han att de redan nästa vecka ska begära om konkurs. Han säger också att anledningen till beslutet är föreningens ekonomiska problem, samt att den hårda mediala granskningen lett till att ingen vill ha styrelseuppdrag.

Här är hela SVT:s granskning av panncentralen:
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet