• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter tio års arbete med utveckling av förnybar energi tvingas nu Vattenfall och delägaren Wallenstam lägga ner projektet.

Vindkraftsprojekt avbryts efter tio år

Uppdaterad
Publicerad

Bolaget Taggen Vindpark AB avbryter det havsbaserade projektet ”Taggen”. Orsaken är att Försvarsmakten sagt nej till projektet.

Efter tio års arbete med utveckling av förnybar energi tvingas nu Vattenfall och delägaren Wallenstam lägga ner projektet.

– Det är givetvis beklagligt att vi nu tvingas lägga ned ett stort projekt för förnybar energi som vi tillsammans med Wallenstam har utvecklat i över tio år. Nu får vi fokusera på att ta lärdomarna från ”Taggen” vidare in i nästa havsbaserade projekt, säger Mattias Sjöberg, styrelseordförande i Taggen Vindpark AB.

Tillståndet är utfärdat 2012 att bygga ”Taggen” från Mark och Miljödomstolen. ”Taggens” vindkraftsprojekt var planerat att ligga i både Sölvesborg och Kristianstads kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer