Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sektorschefen berättar mer om hur man tänker när man fortsätter avråda från besök på äldreboenden i Borlänge – ”Vi ringer runt till anhöriga för att berätta hur vi tänker”

Trots hävt besöksförbud på boenden – fortsatt hårda restriktioner i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Det besöksförbud på särskilda boenden som regeringen infört upphör att gälla idag den 1 oktober. Det öppnar för besök hos äldre anhöriga. Men i Dalarna har smittspridningen av covid-19 den senaste tiden ökat, vilket gör att Smittskydd Dalarna fortsatt uppmanar till hårda restriktioner.

Trots att regeringens besöksförbud hävs från och med första oktober fortsätter flera kommuner i Dalarna med restriktioner på de särskilda boendena. Det eftersom smittspridningen ökar på flera platser runtom i länet.

I Borlänge fortsätter ringer nu personal runt till anhöriga för att avråda från besök vid äldreboenden:

– Jag skulle verkligen vilja vädja till alla att följa de här besöksrestriktionerna, säger Anna Andersson, sektorchef vid Borlänge kommun.

I klippet: Sektorschefen berättar mer om hur man tänker när man fortsätter avråda från besök – ”Vi ringer runt till anhöriga för att berätta hur vi tänker”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet