Vaccinationsvecka fångar upp många som missat dos tre

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår en nationell vaccinationsvecka för att få fler personer att vaccinera sig mot covid-19. I Dalarna erbjuds bland annat utökade öppetider för vaccination samt vaccinationsbussar som kör runt till olika platser.

På måndagsförmiddagen befann sig en buss vid Tjärna centrum.

– Jag jobbar inom vården och har inte hunnit ta tredje sprutan. Så det var skönt att de kom hit. Jag behövde inte förbereda någonting, jag bara gick in, säger Abdi Mohamed som var en av de som passade på att ta spruta.

Coronaviruset i Dalarna

Bussarna ska köra runt i länet, bland annat till köpcentrum och butiker för att underlätta för dalfolket att ta vaccinet.

– Vi hoppas att alla som har möjlighet nu tar chansen att vaccinera sig när det är så enkelt och tillgängligt. För att skydda sig själv och andra, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare Region Dalarna i ett pressmeddelande.

Starta klippet ovan för att höra vad Mohammed Tahlil Nur säger om initiativet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet