Fler nya dödsfall i Dalarna med covid-19: ”Kombination av covid och annan sjukdom”

Uppdaterad
Publicerad

Trots en genomgående nedgång i smittspridningen över landet, så fortsätter nu regionerna att uppmana till en tredje dos vaccin. För även om smittspridningen sjunker – så är belastningen på länets sjukhus hög.

– Vi har fortsatt ganska många som ligger inne med diagnosen covid, berättar smittskyddsläkare Helena Ernlund.

Det senaste veckorna har 11 stycken dödsfall registrerats inom Region Dalarna till följd av covid-19. Förklaringen kan vara att allt fler patienter läggs in med en annan sjukdom, som också visar sig ha covid-19.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi ser att det fortfarande är en del patienter med kombination av covid och en annan sjukdom inom slutenvården, säger Ernlund.

Anordnar vaccinationskampanj

Region Dalarna kommer under vecka 11 att genomföra en vaccinationskampanj i länet. Allt för att få fler att vaccinera sig med den tredje dosen.

I klippet hör du Dalarnas smittskyddsläkare Helena Ernlund om hur statistiken förs bland smittade – när man inte testar alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet