Lars Brandel är försvarsadvokat åt den man i 50-årsåldern som satt vid ratten under Slättåkraolyckan. Foto: SVT

Åtalad skyller Slättåkraolyckan på sin döda fru

Uppdaterad
Publicerad

Den rattfulle föraren som misstänks ha orsakat två människors död vid Slättåkraolyckan i somras skyller kollisionen på sin fru, som även hon omkom i krocken.

– Hon ska ha tagit tag i ratten strax före det smällde, säger försvarsadvokaten Lars Brandel inför tisdagens rättegång.

Paret hade varit ute och fiskat vid Nissan. Mannen som körde bilen hem hade över två promille alkohol i blodet. Frontalkrocken skedde på Oskarströmsvägen i utkanten av Slättåkra i Halmstads kommun.

Femårig flicka omkom

Dödsolyckan i Slättåkra

Frun till den åtalade föraren omkom. I den mötande bilen färdades en pappa tillsammans med sina två barn. Ett av dem, en femårig flicka, miste livet.

Mannen erkänner grovt rattfylleri och olovlig körning, då han saknade körkort. Han nekar till åtalspunkterna vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

SVT Nyheter Halland kommer att bevaka rättegången i Halmstads tingsrätt under tisdagen.

Se videoklippet där försvarsadvokaten Lars Brandel beskriver varför föraren nekar till att vara skyldig till dödsolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet