Kjell Henriksson, gruppledare för socialdemokraterna i Laholms kommun, säger att det ännu inte finns någon anledning att agera. Foto: SVT/Arkiv

Gruppledaren för Socialdemokraterna i Laholm: ”Har ingen anledning att agera”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Laholm har fortsatt förtroende för Hakim Alzoubi, ordförande på Arabiska Kulturcenter i Halmstad, trots att SVT:s granskning bland annat visat att han i flera fall inte betalat ut lön. Hakim Alzoubi är även förtroendevald som socialdemokratisk ersättare i kultur- och utvecklingsnämnden i Laholm.

Kjell Henriksson (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Laholm, ser inte att uppgifterna som kommit fram i SVT:s granskning gör att partiet i nuläget bör vidta åtgärder mot Hakim Alzoubi.

– Vi har ingen anledning att agera i förväg. Men i förlängningen kan vi inte ha en förtroendevald som inte har rent mjöl i påsen. Det finns all anledning för honom att tala ut. Vad handlar det här om? Av vilken anledning har han inte kunnat sköta kommunikationen med Arbetsförmedlingen?, säger Kjell Henriksson (S).

Kjell Henriksson berättar att han har pratat med Hakim Alzoubi om uppgifterna som kommit fram, men att det inte har tagits upp inom styrelsen.

Inte tillräckliga uppgifter på fel

Han menar att även om Hakim Alzoubi berättat i en intervju med SVT att lönen inte har betalats alla månader och att han inte har kunnat uppvisa några skriftliga skäl till uppsägning, så finns det inte tillräckliga uppgifter om att det skett felaktigheter.

– Innan det har tagits beslut om sanktion mot föreningen eller att man kommit fram till att det har skett felaktigheter så har vi ingen anledning att göra något, säger Kjell Henriksson.

”Hanteras i Laholm”

Ordförande för S-distriktet Halland, Ronny Lövquist, skriver i ett melj-svar till SVT att om det som framkommit stämmer, så är det oacceptabelt.  

– Fallet hanteras av Socialdemokraterna i Laholm. Han är vald på deras mandat. Men för oss är det helt avgörande att man måste följa våra värderingar för att kunna ha ett förtroendeuppdrag. Nu avvaktar vi ytterligare svar och information för att kunna landa i hur vi går vidare, säger Ronny Löfquist (S).

Svt har varit i kontakt med Hakim Alzoubi som meddelar via mejl att han ska prata med Kjell Henriksson. Vidare skriver han att han vill invänta svar på en överklagan som Arabiska Kulturcenter gjort till Arbetsförmedlingen. Samt att han väntar på besked från DO kring den anmälan som gjorts mot centret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.