Skolchef Stigert Pettersson vill i nuläget inte säga vilka förslag han lägger på bordet. Foto: SVT

Skolnedskärningar på 23 miljoner diskuteras

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen presenterar Falkenbergs skolchef Stigert Pettersson sitt förslag på nedskärningar inom skolverksamheten för barn- och utbildningsnämnden. Nämnderna i Falkenberg ska försöka få ner utgifterna med 2 procent under 2020 och för barn och utbildning innebär det nästan 23 miljoner kronor.

Alla nämnder i Falkenbergs kommun har fått i uppdrag att ta fram förslag till verksamhetsanpassningar som ska minska utgifterna så att att kommunen ska klara framtida kostnader.

För nämnderna innebär det ett belopp som motsvarar 2 procent av budgeten 2020.

Skolspar i Falkenberg

– Vi har tagit fram förslag som vi nu ska presentera för nämnden, säger skolchefen Stigert Petersson.

Besparingsförslag på 22,8 miljoner

Åtgärderna handlar om neddragningar inom skolverksamheten som motsvarar 22,8 miljoner kronor. Men Stigert Pettersson vill i nuläget inte säga vilka förslag han lägger på bordet.

– Kommunen har valt att ha en samlad kommunikation med alla nämnder nästa fredag. Jag kommer inte gå in på vilka förslag som finns från förvaltningen, säger Stigert Pettersson.

Han understryker att det än så länge bara handlar om förslag. Innan beslut ska frågan upp på högre nivå och han vill inte spekulera i hur stora neddragningar som i slutändan kommer göras 2020 inom Falkenbergs skolverksamhet.

Barn- och utbildningsnämnden klubbade tidigare i år igenom besparingar inom skolan som motsvarar omkring 12 miljoner kronor 2019. Även 2021 finns det krav om förslag på nedskärningar som då motsvarar 1 procent av budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolspar i Falkenberg

Mer i ämnet