I klippet ovan hör du kommunrådet Per Svensson (S) bemöta kritiken han får av Joakim Rydberg som representerar föräldraföreningen i Årstad. Foto: SVT

Beslut om byskolor kan rivas upp

Uppdaterad
Publicerad

Från att byskolor i Falkenberg till en början hotats av nedläggning togs det efter starka protester ett beslut i fullmäktige om att alla grundskolor i kommunen skulle vara F6 eller F9. Men i besparingstider vill de styrande riva upp beslutet och göra Årstadskolan till F3-skola.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg har sedan början av året ett besparingskrav. Målet är nu att få ner utgifterna med omkring 12 miljoner kronor och förvaltningen tror att de skulle kunna spara 1,3 miljoner genom att driva Årstadskolan som F3-skola istället för F6 istället.

Men eftersom det är en åtgärd som går emot kommunens tidigare beslut om skolors stadieindelning blir det en fråga som ska avgöras i fullmäktige den 25 juni.

Skolspar i Falkenberg

Tog ställning för byskolorna

Innan valet 2018 tog de nu styrande Socialdemokraterna ställning för föräldraföreningarna och att byskolorna skulle drivas som F6-skolor. När det nu själva vill riva upp beslutet om skolors stadieindelning möts de av kritik.

I klippet ovan hör du kommunrådet Per Svensson (S) bemöta kritiken han får av Joakim Rydberg som representerar föräldraföreningen i Årstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolspar i Falkenberg

Mer i ämnet