Graham Potter tackar i ett långt känslosamt avskedsbrev alla han mött för sin tid i Östersunds FK. Foto: Robert Henriksson, TT

Graham Potter öser kärlek i öppet avskedsbrev: ”Jag älskar er!”

Uppdaterad
Publicerad

I ett känslosamt avskedbrev tackar avgående ÖFK-tränaren Graham Potter för sin tid i Östersund, när han nu går vidare för att leda walesiska Swansea.

Graham Potter har inte uttalat sig sedan beskedet kom att han slutar i ÖFK för att ta över Swansea. Men på lördagen publicerade Östersunds FK ett öppet brev av succétränaren, där han skriver om sina upplevelser med fotbollslaget ÖFK sedan han flyttade till Östersund för sju och ett halvt år sedan.

Tar farväl

I ett långt och ömsint formulerat brev tar han farväl av alla människor han mött under sin tid som ÖFK:s tränare – ett jobb som förde upp honom och laget från de lägre divisionerna till högsta eliten.

ÖFK i Allsvenskan

Han skriver: ”Jag har givetvis oerhört många att tacka en sådan här dag. Alla som varit till ett så oerhört stöd till mig och min familj. Utan det stödet, hjälpen och vänskapen hade jag aldrig kunnat åka härifrån med mina minnen, erfarenheter och de underbara matcherna som vi har spelat.”

Daniel Kindberg, ÖFK:s ordförande, får ett särskilt tack tillägnat sig: ”Jag kommer för evigt att vara tacksam att han gav mig den här möjligheten. Han är min vän för livet.”

”I love you”

Graham Potter avslutar sitt brev med att ÖFK:s framtid är ljus: ”Klubbens hjärtslag är starka och det finns en bra grund att bygga vidare på”.

Och slutraden lyder: ”I love you and thanks for everything!”

Läs brevet i sin helhet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet