Foto: Carl Carlert

Mordmisstänkt ansöker om ersättning

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som häktades för inblandning i skottlossningen i Värnamo i våras begär nu ersättning av staten. Bland annat för att han missade en operation.

Mannen som är i 30-årsåldern häktades av Jönköpings tingsrätt i slutet av april på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Han satt frihetsberövad i elva dagar innan han släpptes och misstankarna mot honom avskrevs i juni.

Våldsvågen i Värnamo

I sin ansökan till Justitiekanslern, JK, skriver mannens advokat att de begär ersättning för att mannen under anhållandet och häktningstiden gått miste om inkomst i form av sjukpenning. Det skriver Nyhetsbyrån Siren.

Missade en operation

Mannen skulle ha genomgått en operation men den fick ställas in eftersom han satt häktad.

Han vill nu ha ersättning för förlorad dagersättning på cirka 5 400 kronor och ersättning för det lidande som frihetsinskränkning inneburit.

Även flera andra män som varit misstänkta efter skjutningen i Värnamo släpptes, medan en man i 50-årsåldern i augusti dömdes till sju års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet