Det har varit många turer kring byggandet av höghushotellet på Tändsticksområdet i Jönköping. Foto: Jönköpings kommun/Skanska

Byggandet av höghushotellet återupptas – igen

Uppdaterad
Publicerad

Byggandet av höghushotellet på Tändsticksområdet i Jönköping har varit med om mycket. Senast i somras fick bygget pausas efter att sprickbildningar upptäckts på intilliggande hus. Nu återupptas arbetet igen och planen är att hotellet ska stå klart hösten 2022.

I somras rapporterade SVT Nyheter att höghushotellet blir minst ett år försenat. Efter flera år med överklaganden stod det till slut klart att Skanska skulle bygga det 18 våningar höga hotellet. Men projektet blev ytterligare försenat då intilliggande hus började spricka och man fick lov att byta till en långsammare metod.

I början av december drar grundläggningsarbetet igång denna gång ska man betonginjektera marken med en borr och en kompressor. Därefter ska materialet transporteras bort vilket medför en hel del trafik till och från byggarbetsplatsen.

– Vi har jobbat intensivt med metodval under en längre tid och nu kommer det bli mer synligt på arbetsplatsen också, säger Lars Hedvall, projektchef och ombud för Skanska, i ett pressmeddelande.

Ytterligare försenat

I juli sa Asbjörn Klyver som är produktionschef på Skanska till SVT, att de siktade på att få klart hotellet i början av 2022. Nu meddelar alltså byggbolaget att höghushotellet preliminärt kommer att stå klart någon gång under senhösten 2022.

SVT besökte bygget i somras då det stod klart att det skulle bli ytterligare försenat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På Tändsticksområdet ska 18-våningshuset stå, men projektet har redan stött på patrull och enligt Skanska bedöms nu Höghushotellet stå klart tidigast 2022. Foto: SVT / Jönköpings kommun / Skanska

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer