Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joullnars systrar har haft en känslosam dag i rätten men är ändå tacksamma att huvudförhandlingen är igång. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Nu ska den åtalade 22-åringen höras

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den 22-årige man som åtalats för mord och grovt gravfridsbrott efter att 43-åriga Joullnar hittades mördad i Taberg förra vintern, har fortsatt idag. Under eftermiddagen inleddes förhöret med 22-åringen.

Det blev känslosamt under förhöret då en av Joullnars systrar stormade ut ur rättssalen eftersom hon inte orkade lyssna på den åtalade mannens utsago, bland annat om hur Joullnar använde droger.

– Han ljuger, sa hon med hög stämma, samtidigt som hon rusade ut ur salen.

Mordet i Taberg

22-åringen log åt uppståndelsen. Han nekar till brott och hävdar att Joullnar levde när hon lämnade huset.

Talat fritt

Under dagen har vice chefsåklagare Pernilla Törsleff låtit den åtalade tala fritt om vad som hände den 24 februari då Joullnar kommer hem till honom.

Han hävdar att tre eller fyra andra personer har kommit till huset och att hon lämnar tillsammans med dem på lördagen.

Under dagen har han också lämnat nya uppgifter, som att Joullnar skulle känna sig hotad till livet av en person som hade hackat hennes telefon.

– Men varför har du inte berättat om detta under de 20 förhör på vardera 4-5 timmar som polis har hållit med dig? frågade Pernilla Törsleff.

– Jag kom ihåg det under förhöret med Shorok (Joullnars syster, red.s anm.), svarade han då.

Familjen har hörts

Under förmiddagen berättade Joullnars dotter, Sara om sin relation till sin mamma och hur hon genast anade att något hade hänt, när mamman inte kom hem som hon sagt.

Rösten brister när hon ska berätta.

– Hon var en bra mamma, hon förstod mig och vi kunde snacka skit och ha kul. Hon hade alltid telefonen med sig och svarade alltid snabbt.

Undvek ögonkontakt

22-åringen, som sitter mittemot Sara och de andra anhöriga, tittade ner i bordet när Sara berättade.

När Joullnars systrar hörs skakar han emellanåt på huvudet och skrattar till. Systrarna är märkbart tagna och torkar tårarna, när de berättar om sin syster.

– Hon var så godhjärtad och hon hade ibland svårt att förstå att alla andra inte också var det, säger Shorok Gorgis, som är den av de tre systrarna som stod henne närmast.

I klippet nedan hör du 22-åringens advokat:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokat Andreas Grudemo kommenterar inte hans berättelse Foto: Ulrica Abrahamsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet