Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter det misstänkta mordet på en 8-årig pojke har socialtjänsten i Luleå fått många frågor från allmänheten. Verksamhetschefen Anna Saxin väljer att kommentera det i ett pressmeddelande. Foto: SVT/Arkiv

Många hör av sig till socialtjänsten efter att en 8- årig pojke miste livet i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen har fått många frågor den senaste tiden med anledning av händelsen där en 8-årig pojke miste livet.

– Det som inträffat är oerhört tragiskt och våra varmaste tankar går främst till pojkens familj, säger Anna Saxin, verksamhetschef, i ett pressmeddelande.

På grund av den sekretess och lagstiftning som gäller i enskilda ärenden meddelar socialförvaltningen att de inte kan svara på frågor som direkt handlar om det inträffade. Men myndigheten ställer sig nu till förfogande för dem som har allmänna frågor och känner oro efter det som hänt.

– Vi förstår att många människor känner oro och har frågor och funderingar, även om vi inte kan uttala oss i enskilda ärenden är alla är välkomna att kontakta oss om man vill veta hur vi arbetar generellt med exempelvis vårdnadsfrågor, LVU samt barn och unga, säger Anna Saxin i ett pressmeddelande.

Frågor som berör Familjerätten

Det har kommit många frågor som berör Familjerätten som på begäran lämnar in underlag till tingsrätt i frågor om vårdnad, boende och umgänge, enligt myndigheten. Andra frågor berör enheten för barn och unga, som arbetar utifrån anmälningar eller ansökningar, med att erbjuda stöd och hjälp för barnfamiljer.

– På Familjerätten arbetar vi även med rådgivning, informationssamtal, samarbetssamtal, vi upprättar juridiskt bindande avtal mellan föräldrar, fastställer faderskap eller föräldraskap samt genomför adoptionsutredningar och handlägger namnärenden, säger Anna Henriksson Heidari, enhetschef vid Familjerätten, i samma pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på 8-åring i Luleå

Mer i ämnet