Här letar polisen efter fler kroppsdelar i Kalixälven. Bilden är tagen dagen den 28:onde oktober. Foto: SVT

Fler kroppsdelar hittade i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

Nu har man hittat fler kroppsdelar som tillhör den mördade mannen i Kalix, enligt uppgifter till NSD. Enligt tidningen handlar det om delar av torson, alltså överkroppen.

Fynden ska ha gjorts under fredagen men det är oklart exakt var man har hittat dem. Polisen har tidigare hittat huvud, ben och armar längs strandpromenaden som går vid Kalixälven efter tips från en privatperson.

Men polisens kommenderingschef Lars Öberg vill inte kommentera de nya fynden till NSD.

Misstänkt mord i Kalix

- Vi har valt att inte kommentera vad vi har hittat eller inte, det får du ta med åklagarna, säger Lars Öberg till tidningen.

Kammaråklagaren Anna Väppling vill inte heller kommentera uppgifterna.

50-årig man häktad

Det var onsdag den 24 oktober som en hundägare hittade kroppsdelar vid strandpromenaden i centrala Kalix. Strax därefter inleddes ett stort sökpådrag och dagen efter berättade polisen att delarna tillhörde en man från Östeuropa.

Den 26 oktober anhöll åklagaren en man i 50-årsåldern misstänkt för mord. Mannen är nu häktad.

– Min klient erkänner att han berövat målsägande livet men han bestrider brott för att han handlat i nödvärn. Han medger häktning och restriktioner, sa Jens Arnhof, som är mannens advokat, efter häktningen till SVT Nyheter Norrbotten.

Åtal kommer att väckas senast den 27 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet