Foto: Thomas Wedin

Rekonstruktion av misstänkt våldtäktsförsök genomfört

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer deltog under torsdagen i en rekonstruktion av våldtäktsförsöket mot en 9-årig flicka i centrala Örebro.

På tisdagen samlade polisen flera personer vid Oskartstorget i Örebro för att rekonstruera det misstänkta våldtäktsförsöket mot en 9-årig flicka tidigare i sommar.

– Det handlar om att försöka skaffa sig en så korrekt bild som möjligt av vad som har skett, förklarar Stefan Dangardt som är presstalesman på polisen.

LÄS MER: 27-åring häktad misstänkt för våldtäktsförsök på ung flicka

Spelar in med statister

Polisen vill inte lämna ut detaljer kring det hela men flera personer är på plats iklädda gula västar. Enligt Stefan Dangardt kan det vara så att vittnen till händelsen deltar i rekonstruktionen.

– Men polisen har också statister som agerar utefter de vittnesmål som kommit in. Man kan till exempel vilja se hur olika personer har stått och gått och vad man då kan ha sett. Det hela spelas också in.

LÄS MER: Hon avbröt våldtäktsförsöket mot flicka

Inga bilder

Polisen har försökt att hålla press och allmänhet borta från platsen och inga bilder finns därför från rekonstruktionen.

– Det här gör man inte vid alla brottsutredningar utan de gånger som man bedömer att det krävs av något skäl. I slutänden handlar det om att ha en så god bevisning som möjligt inför ett eventuellt åtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldtäktsförsök på nioåring

Mer i ämnet