Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hotellchefen Viktoria Andersson i Visby vittnar om ett stort bokningstryck på rummen. Foto: SVT

Dyrare hotellrum på Gotland skrämmer inte bort gästerna

Uppdaterad
Publicerad

Inflationen påverkar priserna på varor och tjänster i hela landet. Efter pandemin ökar också resandet och efterfrågan på hotellrum stiger. Därmed också priserna. Men på Gotland går man ändå mot en rekordsommar.

– Det är en jättehög bokningsförfrågan inför att många vill komma och besöka ön, säger Viktoria Andersson, vd för Clarion hotel Wisby.

Enligt statistiska centralbyrån, SCB, så har priset för ett hotellrum en vardag ökat med knappt 25 procent sedan april förra året. Enligt Viktoria Andersson beror ökningen delvis på att priserna hållits nere under pandemin och att de nu ökar i takt med efterfrågan.

Gotland

– Vi börjar ju komma upp i de nivåer som vi ska vara uppe i , som vi hade  innan pandemin.

Almledalsveckan, som i år kommer att genomföras på plats för första gången på två år, fyller hotellen vecka 27. Men även efter det ser det ut att bli riktigt fullt.

– Oavsett vem man pratar med i branschen, på ön eller fastlandet, så ser det väldigt fint ut, säger Viktoria Andersson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet