”Avgörande för att överleva”, berättar Norrköpingskrögaren Johan Doverhjelm om lättnaderna för restauranger och krogar. Foto: Erika Landt/SVT

Norrköpingskrögaren om lättade restriktioner: ”Det är räddningen”

Uppdaterad
Publicerad

Längre öppettider på krogen är bland de lättade restriktioner som planeras till tisdag, 1 juni. Enligt Norrköpingskrögaren Johan Doverhjelm är beslutet avgörande för verksamheternas överlevnad.

Den 1 juni väntas flera restriktioner lättas i Sverige. Det gäller bland annat religiösa sammankomster, demonstrationer, kulturevenemang, marknader och tivolinöjen.

Även restauranger och krogar kommer få lättade restriktioner. Från och med tisdagen kommer restauranger få servera alkohol fram till klockan 22, samt får de stänga senast klockan 22.30. Tidigare har verksamheterna fått ha öppet till senast klockan 20.30.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Det känns fantastiskt att få ha öppet lite senare, säger Johan Doverhjelm, som driver en krog i Norrköping.

Hör Johan Doverhjelm berätta mer om hur han ser på lättnaderna i videon ovan.

”Titta framåt”

Kocken Yashar Nouri, som jobbar på en krog i Linköping, berättar att beskedet om lättnaderna välkomnas. Han säger att restriktionerna inneburit ett stort tapp för branschen, men att det samtidigt varit positivt för att smittspridningen ska gå åt rätt håll.

– Nu får man titta framåt och hoppas på det bästa. Det är inte bara mörker, någonstans får man se ljuset också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet