Foto: SVT

Nattvandringen i Ljungsbro hotad

Uppdaterad
Publicerad

Efter dubbelmordet i Ljungsbro för fem år sen gick Ljungsbroborna ut och nattvandrade på ortens gator. Nu har engagemanget avtagit och nattvandringen är i farozonen.

– Vi var väl 30 till 50 personer. Men vartefter tiden går så dör ju allting ut, och nu är det väl i stort sett vi i styrelsen som nattvandrar, säger den nattvandringsansvarige Rolf Armerö.

– Antingen så är det för att folk är bekväma – hellre sitter hemma och tar en öl eller något. Eller så är det för att det varit lugnt här. Men vi behöver ju förebygga för att det inte ska hända någonting, säger Jenny Hammarström från Trygga Ljungsbro.

Linköping

Rolf Armerö anser att det är frågan om det går att fortsätta. Nattvandrarna behöver vara fler, enligt honom.

– Det räcker att man går en timme eller två, det är vi jättetacksamma för, menar Jenny Hammarström.

Samarbete lösningen?

I Linköping är situationen omvänd. Efter några tuffa år är det ganska gott om nattvandrare.

– Överhuvudtaget under årens lopp så har det varit berg- och dalbana, anser IngMarie Irhede som är ordförande för Nattvandrarna Linköping.

En eventuell lösning kan vara ett samarbete mellan Ljungsbro och Linköping. Så var det också tidigare, innan dubbelmordet i november 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet