Polisen har inga spår efter ägaren: ”Hon är som uppslukad av jorden” Foto: Anders Hansson

Polischefen: ”Lagen fungerar inte – den är inte människovärdig”

Uppdaterad
Publicerad

Att polisens delgivningsgrupp gång på gång ska försöka hitta fram till ägaren av de utdömda husen utan att lyckas samtidigt som människor tvingas bo kvar i utdömda  lägenheter och hus är en orimlig situation, anser polischefen i det område där ägaren till husen i Blötberget har sökts i mer än en månad.

– Det kan inte vara lagstiftarens mening att det ska finnas ett hinder som tvingar människor att bo i misär, säger Johan Lundberg som är chef för lokalpolisområde Alingsås.

Han berättar att polisen upprepade gånger besökt adressen där kvinnan var skriven fram till början av december, men hon har inte synts till och varje gång har de fått beskedet att hon inte bor där. Men polisen fortsätter enträget att söka ägaren. Under tiden får de boende i Blötberget bo kvar i husen, trots att räddningstjänsten anser att de är farliga att bo i och har dömt ut dem av säkerhetsskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet