• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det smakar nåt i munnen” – i videoklippet berättar andraklassarna Joel och Hanen om hur deras skolgång förändrats i höst. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Joel och Hanens mål i nian: Lika bra betyg som resten av landet

Uppdaterad
Publicerad

I många år har skolresultaten i Östra Göinge legat långt under snittet. Under hösten införs en rad åtgärder runtom i kommunen – och på Kviingeskolan i Hanaskog firades skolsatsningen med hoppborgar.

Förra året inrättades en skolberedning i kommunen som skulle ta tag i de låga resultaten. En åtgärdsplan togs fram och nu under hösten rullas ett gäng åtgärder ut.

På Kviingeskolan i Hanaskog har man numera fler lärare i klassrummen. I mellanstadiet är det två lärare per klass och i lågstadiet tre lärare per två klasser.

Skolresultat i Östra Göinge

I videoklippet ovan berättar andraklassarna Joel och Hanan vad de tycker om de nya tilltagen på deras skola.

På andra skolor i kommunen testas andra åtgärder. På Mölleskolan i Sibbhult införs betyg från årskurs fyra. I videoklippet nedan får du se vad några Sibbhultsbarn sa om det i våras:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wilda Andersson, Elias Fransson, Alexander Fransila och Annie Nilsson går i trean på Mölleskolan i Sibbhult. Från och med i höst kommer de få betyg. Hör dem och andra elever i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolresultat i Östra Göinge

Mer i ämnet