Foto: Michel Euler/TT

Nobbar mässa efter kvittoskandal

Uppdaterad
Publicerad

I höstas skakades Staffanstorp av en skandal efter att det avslöjats att kommunen åkt på dyra mässresor. Bland annat hade skattepengar använts till att köpa alkohol. I år blir det ingen mässa på franska rivieran.

Fastighetsmässan Mipim i Cannes i Frankrike får inga medverkande från Staffanstorps kommun i år. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade i höstas flera ekonomiska tveksamheter efter de dyra mässresorna. En av de granskade kommunerna var Staffanstorp.

– Det har nog inte varit någon egentligen som varit taggad att åka. Jag tycker fortfarande att det hade varit rätt att åka, men så klart är uppmärksamheten vi fick något vi får väga in i en helhetsbedömning, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Inte bara skåningar stannar hemma

Det blir även betydligt färre göteborgska deltagare i år. Hälften av de kommunala bolag som varit med de senaste åren stannar hemma, skriver Göteborgs-Posten.

Att det skulle bero på de uppmärksammade kvittoskandalerna förnekas dock.

– Nej, absolut inte. Vi hinner inte helt enkelt, säger Göran Sylvesten, vd för fastighetsbolaget Higab, till Göteborgs-Posten.

MIPIM är en fastighets- och investeringsmässa som arrangeras i mars månad på franska rivieran i Cannes varje år. Mässan lockar årligen tusentals besökare från hela världen.

Källa: Wikipedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spritnotor i Staffanstorp

Mer i ämnet